De Verenigingen

De verenigingen

Rotterdam kent de volgende prachtige studentenverenigingen

RSC/RVSV

Het Rotterdamsch Studenten Corps / Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging is al meer dan 100 jaar oud. Met ongeveer 1800 leden, 16 onderverenigingen en meer dan 120 corpshuizen is het RSC/RVSV de oudste studentenvereniging van Rotterdam. Met het bestaan van jaarclubs, disputen en gezelschappen ontstaan vriendschappen voor het leven.

Elk jaar organiseert het RSC/RVSV ook verschillende grote feesten en evenementen buiten de vereniging. Zoals het Zegevieren Festival, het Unlimited Festival voor mindervaliden, de Philips Innovation Awards en de Rotterdamsche Sint Nicolaas Intocht.

Laurentius

R.S.V. Sanctus Laurentius is de oudste gemengde studentenvereniging van Rotterdam, opgericht op 7 december 1914. Laurentius is een gemengde vereniging. Dit houdt in dat de borrelavonden, jouw komstige jaar en alle commissies gemengd zijn. De jaarclubs en disputen zijn echter ongemengd, zo heb je dus het beste van twee werelden!

Als studentenvereniging kennen wij een rijke geschiedenis met veel tradities. Dit is dan ook een belangrijk aspect binnen onze vereniging. Onze 1385 actieve leden hebben meerdere keren per week de mogelijkheid om samen te borrelen of te feesten. Zo zijn er op maandag huisavonden voor huizen met leden van Laurentius. Dinsdag is DasDinsdag (traditionele avond) op onze sociëteit en op DansDonderdag gaan we los in de BenedenEend. Op vrijdag vinden er vaak vrijdagmiddagborrels plaats voor ouderenjaars.

S.S.R-R

Wil je niet alleen studeren, maar ook een bruisend studentenleven ervaren? Word lid bij S.S.R. Rotterdam, dé studentenvereniging waar je écht kunt genieten naast je studie! Bij ons vind je het perfecte dispuut dat bij jou past, vorm je een hechte jaarclub en krijg je de mogelijkheid om te wonen in onze gezellige verenigingshuizen. Vanaf je tweede jaar kun je ook solliciteren voor diverse commissies, zoals het organiseren van open feesten, het doen van vrijwilligerswerk of het neerzetten van een onvergetelijke Eurekaweek. Maak de leukste herinneringen, ontwikkel jezelf en ontmoet mensen die levenslang je vrienden blijven.

RSG

Je lidmaatschap bij het RSG kan je zelf invullen. Alles is mogelijk; je kan de leukste feesten meepakken, maar je kan ook actief worden in commissies, waar je veel van leert. Eén ding is zeker: je kan alles uit je studententijd halen als lid van het RSG!

We zijn een gemengde vereniging met een relaxte sfeer, maar ook vol tradities en studentikoze gebruiken.Een belangrijk kenmerk van het RSG is dat eerstejaars dezelfde mogelijkheden krijgen als ouderejaars. Dit betekent dat je vanaf het eerste moment volwaardig lid bent en gelijk plaats mag nemen in een van onze 33 commissies. Ook kan je in je eerste jaar al lid worden van een dispuut. Tijdens de kennismakingstijd aan het begin van het jaar zal je niet alleen je mede-eerstejaars leren kennen, maar maak je ook kennis met de Vereniging en haar leden. Deze week is dan ook absoluut geen ontgroening, maar een gezellige week met feestjes en activiteiten.

NSR

NSR is met ruim 300 leden de grootste christelijke studenten-vereniging van Rotterdam. Met een combinatie van  studentikoziteit  en het  christelijk geloof  onderscheiden wij ons van andere studentenverenigingen. Net als andere verenigingen organiseren we borrelavonden, feestjes, dispuuts- en verenigingsweekenden en gala’s. Naast deze  activiteiten  hebben we ook verenigingsavonden en binnen disputen hebben we kringen, waarin aandacht wordt besteed aan het leren kennen en het volgen van  Jezus. Het zijn kostbare momenten waarin je niet alleen jezelf maar ook anderen goed leert kennen. Na deze activiteiten is er altijd een  borrel  op onze sociëteit waar ruimte is om na te praten, maar ook voor veel  gezelligheid  en studentikoze activiteiten.

Ben jij nieuwsgierig naar het verenigingsleven of wil je kijken of het iets voor jou is?

Ga voor 5 euro mee met de partybus langs alle studentengezelligheidsverenigingen van Rotterdam.
Inclusief onbeperkt bier (indien 18+) of fris

De Landelijke Kamer van Verenigingen

Lid worden van een studentenvereniging is ontzettend waardevol voor je studententijd. Zo bouw je vriendschappen voor het leven en kun je jezelf ontwikkelen naast je studie. Kijk voor meer informatie over het lid worden bij een vereniging, geldzaken, redenen om lid te worden, informatie voor ouders en andere veelgestelde vragen eens op de website van de Landelijke Kamer van Verenigingen.

Lid worden kan in Rotterdam tijdens de Eurekaweek van 19 t/m 22 augustus.

Twijfel je nog over je lidmaatschap in Rotterdam?

Kijk op WordLid.nl voor meer informatie over studentenverenigingen en alle geweldige aspecten van het lidmaatschap!

TOP