Scholieren

Wil jij meer uit je studententijd halen?

Je moet een keuze maken uit alle studenten-, sport- en studieverenigingen. Dit kan soms lastig zijn. Wat houden al die verenigingen nou in en wat maakt de ene uniek ten opzichte van de andere?
Om je te helpen bij het maken van deze keuze hebben we deze site in het leven geroepen.

Waarom een vereniging

Waarom zou ik bij een vereniging gaan?

1.

Vrienden

Via verenigingen bouw je vriendschappen op voor het leven!

2.

Studieresultaten

Kennis uitwisselen en samen studeren verbeteren jouw prestaties!

3.

Ontwikkeling

Met comissies en activiteiten ontwikkel je vele skills!

4.

Student zijn

Maak van studietijd, studententijd en geniet terwijl je ontwikkelt!

De
Eureka
Week

De introductieweek voor eerstejaarsstudenten!

De Eurekaweek is de introductieweek voor de eerstejaarsstudenten van de Erasmus Universiteit. In 2019 vindt de Eurekaweek plaats van maandag 19 tot en met donderdag 22 augustus. Tijdens deze week leer je de stad Rotterdam kennen, waar je de komende jaren je tijd zal doorbrengen. Je maakt op een leuke manier kennis met je studie en de universiteit en daarnaast kun je de hele week terecht op alle studentenverenigingen.
Als deelnemer kun je overdag naar de terrassen van de verenigingen en ‘s nachts geven zij de beste feesten! Bij de studentenverenigingen in Rotterdam is de Eurekaweek het enige moment waarop je lid kunt worden. Schrijf je hier in voor het officiële Eurekaweek programma!

Bekijk de Trailer!

Lid worden kan gedurende de Eurekaweek in Rotterdam.
Als je nieuw bent in Rotterdam en hier komt studeren krijg je in deze week een goed beeld van de stad Rotterdam en leer je de 5 studentenverenigingen kennen!

Tweedejaars? HBO?

Ook tweedejaars studenten en HBO-studenten in Rotterdam kunnen lid worden van een studentenvereniging. Om te zorgen dat ook zij een goed beeld krijgen van de verschillende studentenverenigingen, verkoopt de R.K.v.V. polsbandjes.

Bandjesverkoop

Met de polsbandjes kun je zonder de Eurekaweek te lopen een kijkje nemen bij de verenigingen en gedurende de Eurekaweek genieten van de georganiseerde feesten. Deze polsbandjes worden verkocht door de R.K.v.V.

Slaapplekken!

Tijdens de Eurekaweek kun je slapen in een verenigingshuis. Dat is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en vast wat meer te weten te komen over de verenigingen.
Meld je hier onder aan voor een slaapplek

In
Rotterdam
Wonen

Vind jouw kamer!

Je gaat verhuizen naar een andere stad en voor het eerst op jezelf wonen. Vaak wordt het als lastig ervaren. Gelukkig zijn er heel veel verschillende manieren om aan een woonruimte te komen, een aantal worden hieronder toegelicht.

Via een Vereniging

In Rotterdam zijn er veel verenigingshuizen, waardoor het makkelijker is om een kamer te vinden als je lid bent van een vereniging.

Via Stadswonen

Stadswonen Rotterdam is een grote kamerverhuurder die zich volledig richt op studenten. Via www.stadswonen.nl worden heel veel kamers aangeboden. Stadswonen heeft meerdere studentengebouwen en huizen over heel Rotterdam verspreid.

Via SSH

Net als Stadswonen in SSH ook een grote verhuurder onder studenten in Rotterdam. Kijk eens op hun site: https://www.sshxl.nl/steden/rotterdam. Ook zij werken met eenmalige inschrijfkosten en toewijzing op basis van inschrijfduur.

Via Kamernet

Kamernet (www.kamernet.nl) is een grote bemiddelaar tussen studentenhuizen en huiszoekenden. Op de site worden kamers geplaatst die voor huur aangeboden zijn. Bij Kamernet betaal je een maandelijks bedrag om te kunnen reageren op kamers.

Via Facebookgroepen

In deze Facebookpagina worden regelmatig kamers gedeeld door studentenhuizen of huisbazen. Word lid van deze pagina om op de hoogte te blijven van het kameraanbod in Rotterdam en om te reageren.

Hospiteren?

Op kamers gaan betekent dat je waarschijnlijk met een of meerdere huisgenoten komt te wonen. Zij zoeken iemand die in hun huis past, waardoor je vaak zal moeten hospiteren voor een kamer. Je kunt hospiteren zien als een soort van solliciteren. Je gaat langs bij het huis, waar zij jou een kunnen leren kennen en jij hen. Er zijn een aantal termen waar je rekening mee kunt houden in een advertentie:
- Ongemengd = hier wonen alleen mannen of vrouwen.
- Gemengd = hier wonen mannen en vrouwen.
- Dubbel gemengd = hier wonen mannen en vrouwen van verschillende verenigingen.
- Onderhuur = hier kan je maar voor een bepaalde periode wonen. Vaak is dit ook al een gemeubileerde kamer.

Twijfel je nog over je lidmaatschap in Rotterdam?

Kijk op WordLid.nl voor meer informatie over studentenverenigingen en alle geweldige aspecten van het lidmaatschap!

TOP